úterý 19. května 2009

Shrnutí článku: Drug education in our schools

(http://proquest.umi.com/pqdweb?index=6&did=1672030191&SrchMode=1&sid=2&Fmt=3&VInst=PROD&VType=PQD&RQT=309&VName=PQD&TS=1242746875&clientId=45236)

Tento článek se mi zdá zajímavý nejen z pohledu budoucího pedagoga, pojednává o Výuce drogové prevence na školách. Dívka zde vzpomíná několik důležitých okamžiků v jejím životě, jednou z nich je i seznamování s drogovou problematikou na její škole. Zmiňuje zde jak probíhala na jejich škole. Nikdy nezapomene na to jak každý čtvrtek přišel do jejich třídy vstupoval odborník v této problematice a povídal jim o nebezpečí drog a o prevenci.

Lidé v Americe zpochybňují účinnost vzdělávání o drogách, ale její vzpomínky jsou tam stále. Stále má před očima obrázky, které jim ukazovali. Fotografie závislých lidí na drogách a i obětí drogové závislosti. To že lidé propadnou závislosti není nevědomost, ale jiné vlivy.
Jejich škola se také podílí každé dva roky na programu Každý patnáct minut, jde o simulování různých situací (dopravní nehody, alkoholismus, drogy…) Škola poskytuje dostatek preventivních informací o drogách, ale to jak se v budoucnu zachováme, závisí na každém z nás.

(Marcela Hradová)

Žádné komentáře:

Okomentovat