pondělí 4. května 2009

Anotace na česky psané stránky
http://www.drogy.net/


Na těchto stránkách nalezneme několik hlavních rubrik: Hlavní portál, Ilegální drogy, Nikotin, Alkohol, Jiné závislosti, Pro odborníky
Hlavní portál je samozřejmě věnován drogové problematice,nalezneme zde každý den nové aktuality a zajímavosti ze světa závislostí, dále drogy a média kde jsou uvedeny aktuální zprávy a novinky, které se objevily v televizi nebo v tisku, dále zde nalezneme také drogovou poradnu, osobnosti tohoto oboru, statistiky užívání drog, diskusní fórum a protidrogovou politiku.
Informace o jednotlivých typech návykových látek, možnostech prevence, léčby a mnoho dalších informací najdete pod horními záložkami:
Ilegální drogy obsahují články věnované historii drog, popisům drog a jejich účinků. Jsou zde také aktuality a zajímavosti z tisku, příběhy lidí kteří si prošli drogovým peklem... Dočteme se zde rady pro prevenci, je zde popsán vliv drog v těhotenství, další oddíl věnovaný legalizaci, testování, výzkumům.
Další záložkou je Nikotin také zde jsou aktuality z tisku a televize, základní informace, rizika a onemocnění, léčba závislosti, rady jak přestat kouřit. statistiky, literatura a příběhy kuřáků.
Velmi podobně je uspořádána i další záložka Alkohol (účinky, vliv na těhotenství, vliv na řízení a chování, diskuse, rady jak přestat)
Jiné závislosti uvádí informace o dopingu, workoholismu, kofeinu, gamblingu, počítečové závislosti, závislosti na internetu. Zmíněny jsou zde i poruchy příjmu potravy.
Pro odborníky jsou zde zajímavé informace jako typy na péči, statistiky, odkazy na odborné ww stránky, jsou zde uvedeny konference týkající se této problematiky.
Myslím že na této stránce je spoustu zajímavých informací a je ton přehledně rozdělené podle druhu závislosti apod.

(Marcela Hradová)

Žádné komentáře:

Okomentovat